Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Késélezők

Késélezők

 

A késélezők a legtöbb konyha “láthatatlan” darabjai – egészen addig, ameddig el nem tompul valamelyik vágóeszközünk. Olyankor viszont szükségünk van egy éles fenőacélra vagy élezőre, lehetőleg azonnal. A késélezőkkel, fenőacélokkal vagy fenőkövekkel gyakorlatilag bármilyen kés élét visszaadhatjuk. Ám a széles választékban könnyű elveszni.

 

Pedig a megfelelő élezővel akár éveket, évtizedeket is adhatunk késeink élettartamához. De vajon mi a különbség az élezők és a fenőacélok között? Segítünk eligazodni a “bőség zavarában”, hogy a számodra legmegfelelőbb terméket választhasd ki!

 


Minőségi konyhai eszközök – egy élhetőbb bolygóért

Amikor Elisa és Valentin Tramontina 1911-ben, Carlos Barbosában elkezdték a munkát kis kovácsműhelyükben, még nem sejtették, mekkorára nő majd vállalkozásuk. Azonban a kemény munkával töltött évek idővel meghozták az eredményüket: ma már 10 gyár termel mintegy 18.000 terméket exportra és helyi használatra egyaránt. A TRAMONTINA minőségi, brazil áruit immár 120 ország vevői élvezhetik, akár évtizedekig.

Anyacégünk emellett kiáll a környezetvédelemért is – ahogy a magyar képviseleteként mi is. Így ha termékeinkkel bővíted konyhai eszközeid tárházát, a brazil esőerdők fennmaradásáért is teszel.

Késélezők kezdőknek és haladóknak

Élezésre vagy fenésre van szükségünk? Ez két külön fogalom, melyet viszont a köznyelv gyakran összekever. A fenéssel az élek kisebb torzulásait korrigálhatjuk anélkül, hogy eltávolítanánk jelentősebb mennyiségű fémet a pengéről. Az élezéssel viszont már anyagot is eltávolítunk a pengéről egy bizonyos szögben: a végeredmény így lesz egy éles kés.

Ha tehát a kicsorbult élű vágóeszközeinket szeretnénk helyreállítani, ahhoz egy jó fenőacélra lesz szükségünk. Ezzel a megoldással anyagot nem választunk le, de a régi élt tökéletesen helyrehozhatjuk. A POLYWOOD, a DYNAMIC és a PROFESSIONAL szériák fenőacéljai mind-mind tökéletesek erre a célra. Az első használatuk előtt azonban érdemes megkérnünk egy, használatában már tapasztaltabb ismerősünket. Ha ugyanis rossz szögben vagy kéztartással csiszoljuk hozzá a pengét, előfordulhat, hogy ugyanolyan tompa marad, mint a csiszolás előtt. A pontos szeletelés ezzel teljesen ellehetetlenülne.

Az élezők között pedig hangja alapján “csettegő”-nek is nevezett késélező az egyik legfontosabb típus. Ennél a fajtánál a rajta kialakított fémpálcikák lesznek a segítségünkre, hogy késünk éle újra a régi lehessen. A PROFESSIONAL késélező vezeti kezünket a folyamat során, így a késélezésben kevésbé jártasak is bátran kipróbálhatják. A CENTURY ugyanakkor, kialakításából adódóan már igényel némi tapasztalatot.

A rendelés menete

A Te konyhádban is elkélne egy-két új késélező? Nézz szét köztük kínálatunkban, és rendeld meg kedvenc darabodat mindössze néhány lépésben!

A Szeletelés főkategóriában megtalálod a Késélezők alkategóriát. Itt lehetőséged van pontosabb paramétereket is megadni a bal oldalon látható szűrő segítségével. Ezen a szűrőn bejelölheted, milyen színű és árkategóriájú eszközökre vagy kíváncsi. A fent kattintható, legördülő lista pedig segít a termékek:

  • elérhetősége,

  • értékelése

  • vagy áruk szerinti sorba rendezésében.

Kíváncsi vagy, van-e készleten az adott termékből, vagy előrendelés szükséges hozzájuk? A késélezők alatt megtalálod ezt az információt is. 

Tartsd mindig naprakészen késeid – válogass késélezőink széles választékából!