Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Konyhai eszközök


Egy ideális konyhai kellék ugyanakkor nemcsak sokáig használható és esztétikus, de konyhánk berendezéséhez is remekül illik. Az étkezések hangulata is még meghittebbé, oldottabbá tehető néhány stílusos evőeszközzel. Nézz szét széles kínálatunkban, és találd meg számodra legtökéletesebb darabokat!

 


 

 

A tradíció és modernség harmóniája

 

A TRAMONTINA elkötelezett a minőség és a fenntarthatóság iránt is. 1911-ben egy kis kovácsműhelyből indult a vállalat története, a dél-brazíliai Carlos Barbosából. Ma a vállalat része 10 gyár, melyből 18.000 termék készül el helyi használatra és nemzetközi exportra a világ minden tájára. Több mint 120 ország vásárlója ismerheti meg az igazi, brazil termékminőséget, és tehetnek velünk azért, hogy bolygónk sokáig élhető maradjon. 

 

A cég magyarországi képviseleteként mi is a magunkénak érezzük a vállalat elképzeléseit és értékeit. Célunknak tekintjük, hogy a termékekkel te is részese lehess egy nagyobb jónak - miközben tartós és elegáns kellékekkel bővül konyhai eszköztárad.

 

Régi idők nyomdokain

 

Talán nem is gondolnánk, de a ma ismert étkezési hagyományainkra a középkorban furcsán néztek volna. A kés, a villa és a kanál együttes használata például ekkor még szinte csodaszámba ment. Ennek az oka részben az, hogy az evőeszközöket eleinte nem is evésre használták. 

 

A minőségi tálalókanalak például csak a 16-17. századtól lettek a főúri étkezés részei. Addig jellemzően házastársak adtak egymásnak kisebb kanalakat, vagy éppen gyermekeknek a keresztelőre. Ezek anyaga jellemzően ezüst volt. Innen alakult ki a mondás is: “ezüstkanállal a szájában született”. Ez azt jelentette, hogy “a betegségektől védve van” - e nemesfémnek ugyanis gyógyító erőt tulajdonítottak sokáig.

 

A stílusos és praktikus étkezés titkai - a konyhai eszközök használata

 

Ma már mindannyiunknak az a természetes, hogy egyszerre többféle evőeszközt is használunk az étkezéshez. De vajon pontosan tudjuk, melyiknek mi a funkciója?

 

Csak egy kanál? A tálalókanalak változatosabban hasznosíthatóak, mint elsőre gondolnánk: nemcsak szószokhoz, de rizsételekhez és spagettikhez is érdemes őket elővennünk. Kerámiabevonatú, tapadásmentes kanalaink nemcsak a főzés során hasznos segítőtársak, de díszítőelemnek sem utolsók. 

 

Emellett a merőkanalak sem csak a levesekhez jók. Egy fölözőkanállal például eltávolítható a húsok főzéskor keletkező felesleges hab. A zöldségkanállal pedig kiszedhetjük magunknak a húsleveshez kellő répát és zellert.

 

Egy finom szószra, krémre, tejszínre vagy rántottára éhezel inkább? Mi a tökéletes állag eléréséhez egy kézi habverőt vagy habosítót javaslunk, melyek akár mosogatógépben is tisztíthatóak. Ha pedig egy kerti partit tervezel némi grillezéssel, praktikus lehet beszerezned néhány húsvillát. Kínálatunkban ezért faragó- és tálalóvillákból sincs hiány - hogy a grillművésznek és vendégeinek se égjenek meg az ujjai a hús sütésekor. A grillforgatók és grillfogók, valamint a húsfogók segítségével pedig még precízebbé tehető a művelet.

 

Hogy könnyebb legyen a választás közülük, szűrőink segítségével kijelölheted a termékek színét, árát és raktári elérhetőségét is. Nézz körül webshopunkban, és válaszd ki étkészleted új, elegáns darabját!