Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Citromos-gyömbéres csirke ananászos-mangós salsával

Ez a citromos-gyömbéres csirke ananászos-mangós salsával tele van friss, üde és trópusi ízekkel! Szaftos csirkefalatkák citromos-gyömbéres mázban, krémes kókuszos rizságyon tálalva, színes ananászos-mangós salsa és pikáns majonéz koronázza meg az egészet. Tökéletes egyensúlya az édes, savanykás és csípős ízeknek!

         

Hozzávalók:

Citromos-gyömbéres csirke:

  • 450 g csirkemell, falatnyi darabokra vágva

  • 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve

  • 1 citrom reszelt héja

  • 60 ml citromlé

  • 2 evőkanál méz

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • Só és bors ízlés szerint

Kókuszos rizs:

  • 1 csésze jázmin vagy basmati rizs (kb. 190 g) 

  • 240 ml kókusztej 

  • 120 ml víz

  • 1/2 teáskanál só 

Ananászos-mangós salsa:

  • 1/2 csésze (kb. 80 g) felkockázott ananász 

  • 1/2 csésze (kb. 80 g) felkockázott mangó 

  • 1/4 csésze (kb. 30 g) apróra vágott lilahagyma 

  • 1 evőkanál lime-lé 

  • Apróra vágott friss koriander (opcionális) 

  • Só és bors ízlés szerint 

Csípős majonéz:

  • 1/4 csésze (kb. 60 g) majonéz 

  • 1-2 teáskanál chili szósz (ízlés szerint állítható) 

  • 1 teáskanál lime-lé


Elkészítés:

1. Kókuszos rizs elkészítése:
A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba a kókusztejjel, vízzel és sóval. Forrald fel, majd vedd le a hőt, fedd le, és párold kb. 15 percig, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a kókusz ízét. 

2. Citromos-gyömbéres máz:
Egy kis tálban keverd össze a reszelt gyömbért, citromhéjat, citromlevet, mézet és szójaszószt. Tedd félre.

3. Csirke sütése:
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Sózd, borsozd a csirkét, majd pirítsd 4–5 percig, amíg aranybarna és átsült lesz. Öntsd rá a citromos-gyömbéres mázt, és főzd még 2–3 percig, amíg a máz besűrűsödik és bevonja a húst. 

4. Salsa elkészítése:
Egy tálban keverd össze az ananászt, mangót, lilahagymát, lime-levet, koriandert, sót és borsot. Óvatosan forgasd össze. 

5. Csípős majonéz:
Egy kis tálban keverd össze a majonézt, chili szószt és lime-levet, amíg sima állagú nem lesz. Állítsd be a csípősséget ízlés szerint. 

6. Tálalás:
Alapnak tedd a tányérra a kókuszos rizst, erre jön a citromos-gyömbéres csirke, majd kanalazz rá az ananászos-mangós salsából. Locsold meg csípős majonézzel, és díszítsd friss korianderrel, lime-gerezdekkel. 


Ez a trópusi ihletésű tál tökéletes kombinációja az édesnek, savanykásnak és csípősnek – friss és színes fogás, ami mindenkit levesz a lábáról! 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept