Leírás
Műszaki információk
Anyaga: rozsdamentes acél.
Edzett üveg fedél rozsdamentes acél peremmel és tartóval.
Háromrétegű alsó termék (rozsdamentes acél + alumínium + rozsdamentes acél).
Használati javaslatok
A főzés maximális kapacitása az étel teljes térfogatának 3/4-e.
A termék használata előtt távolítsa el a címkéket, és mossa le forró vízzel és mosószerrel.
Használja alacsony lángon, hogy az étel ne tapadjon a serpenyő aljára, a háromszoros, rozsdamentes acél + alumínium + rozsdamentes acél test a serpenyőben egyenletesen osztja el a hőt, így felesleges a nagy hő. Ráadásul üzemanyag-takarékosabb is.
Ha a serpenyőt gáztűzhelyen használja, a láng nem emelkedhet az edény alja fölé. Ha elektromos tányért használ, annak egyenlőnek vagy kisebb átmérőjűnek kell lennie, mint a serpenyőé.
A sót mindig forrásban lévő vízben vagy az ételben oldja fel, a főzés megkezdésekor keverje össze az összetevőket.
Ne melegítsen ételt úgy, hogy egy ugyanolyan átmérőjű serpenyőt a másikra helyez. Ez az eljárás veszélyes, mivel vákuumot hoz létre, és megnehezíti az utólagos eltávolítást.
Ha a Tramontina rozsdamentes acél serpenyő fedele leragad a vákuumhatás miatt hűtés közben, elég felfelé tolni, vagy újra felmelegíteni a serpenyőt, hogy a vákuumhatást semlegesítsük.
A rozsdamentes acél fogantyúk hőt vesznek fel főzés közben. Kezelésükkor kesztyű használatát javasoljuk.
Egyes keményítőt tartalmazó élelmiszerek, mint például a tészta és a rizs, sütés közben beszennyezhetik a serpenyő belső részét. A foltok könnyű eltávolítása érdekében dörzsölje át azokat citromlével vagy ecettel megnedvesített ruhával, vagy használja a Tramontina rozsdamentes acél polírpasztáját.
Ne hagyja az ételt hosszú ideig a serpenyőben; a só is beszennyezheti a serpenyőt.
Annak érdekében, hogy a Tramontina rozsdamentes acél serpenyő mindig vonzó és fényes legyen, csak tisztítószerrel és puha szivaccsal mossuk el. A Tramontina speciális pasztát fejlesztett ki a rozsdamentes acél termékek polírozására és foltok eltávolítására, amely az értékesítési pontokon kapható.
Amikor csak lehetséges, mosás után öblítse le a serpenyőt forró vízzel, és azonnal szárítsa meg, hogy megőrizze eredeti fényét. A vízben lévő klorid és más anyagok beszennyezhetik a serpenyőt.
Ne hagyjon üres serpenyőt hőforrás felett.
Az edényeket csak hőálló felületeken hagyja.