TRAMONTINA PROFESSIONAL ALU Starflon Serpenyő tapadásmentes bevonattal, Ø 30 cm - 3 L
TRAMONTINA MONACO Starflon Grill serpenyő tapadásmentes bevonattal, 24 x 24 cm - 1.5 L
Leírás
Műszaki információk
A Grano serpenyő kulcsszava a praktikum.
A háromrétegű test mellett, amely gyorsabb főzést biztosít, a sarkok nélküli kialakítása sokkal könnyebbé teszi a tisztítását.
A háromrétegű test (rozsdamentes acél + alumínium + rozsdamentes acél) egyenletesen osztja el a hőt, ami gyors és egyenletes főzést eredményez, energiát takarít meg, és hosszabb ideig melegen tartja az ételt.
A serpenyő modern dizájnnal és magasfényű felülettel rendelkezik, és asztalra is helyezhető.
Sütőben is használható gratináláshoz vagy ételek véglegesítéséhez, maximum 260°C-os hőmérsékleten.
Elektromos, gáz-, indukciós és üvegkerámia tűzhelyen is használható.
Napi használatra mosogatógépben is biztonságosan mosható.
Használati javaslatok
A maximális főzési kapacitás az edény teljes térfogatának 3/4-e.
Használja alacsony lángon, hogy az étel ne ragadjon le a serpenyő aljára. A serpenyő háromrétegű teste, amely rozsdamentes acélból + alumíniumból + rozsdamentes acélból készült, egyenletesen osztja el a hőt, így a magas hőfok szükségtelen. Ezenkívül üzemanyag-takarékosabb is. Gáztűzhelyen a láng nem emelkedhet az alja fölé. Elektromos főzőlap használata esetén annak átmérője nem lehet magasabb az edényénél. A sót mindig forrásban lévő vízben vagy az ételben oldja fel, és a főzés megkezdésekor keverje össze az összetevőket. Ne melegítse az ételt úgy, hogy azonos átmérőjű edényt helyez egy másik tetejére. Ez az eljárás veszélyes, mivel vákuumot hoz létre, és megnehezíti az utólagos eltávolítást. Egyes keményítőt tartalmazó ételek, például a tészta és a rizs, főzés közben foltot hagyhatnak az edény belsejében. A foltok könnyű eltávolításához dörzsölje át őket citromlével vagy ecettel megnedvesített ruhával, vagy használja a Tramontina rozsdamentes acél polírozó pasztáját. Kerülje az étel hosszú ideig tartó a serpenyőben hagyását; a só is foltot hagyhat az edényen. Annak érdekében, hogy a Tramontina rozsdamentes acél serpenyő mindig esztétikus és fényes legyen, azt javasoljuk, hogy csak mosogatószerrel és puha szivaccsal mossa. A Tramontina kifejlesztett egy speciális pasztát a rozsdamentes acél termékek polírozására és folteltávolítására, amely az értékesítési pontokon kapható. Amikor csak lehetséges, mosás után öblítse le a serpenyőt forró vízzel, és azonnal szárítsa meg, hogy megőrizze eredeti fényét. A klór és más vízben lévő anyagok foltot hagyhatnak a serpenyőn. Ne hagyjon üres serpenyőt hőforrás felett. Csak hőálló felületen hagyja az edényeket. A rozsdamentes acél fogantyúk főzés közben felmelegednek. Javasoljuk, hogy kesztyűt használjon kezelésük során.