Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK

Étkezési szokások 

 

Ahány ház, annyi szokás - ez a mondás az étkezési szokások esetében az országokra is vonatkozik. Míg hazánkban illetlenségnek számít a levest szürcsölni, Japánban szinte elvárás, hiszen ezzel is kifejezzük, milyen finom az étel. 

 

Ugyanígy: amíg Kínában kifejezetten udvariasnak számít meghagyni pár falatot, Indiában ezt sértésnek veszi a házigazda, hiszen ezzel is “pazarlunk”. Ha a külföldi szokások mindegyikét nem is, a hazaikat célszerű megismernünk. Étkezéseink módját elegáns felszolgálótáljainkkal, étkészleteinkkel vagy tálcáinkkal Te is megadhatod - válogass kedvedre!

 

 


Brazil hagyományok modern köntösben

 

Minőség és fenntarthatóság: e két érték iránt a TRAMONTINA messzemenőkig elkötelezett. A vállalat története 1911-ben egy kis kovácsműhelyben indult, a dél-brazíliai Carlos Barbosából. A sikerhez vezető út végül 10 gyár kiépüléséhez vezetett, melyekből 18.000 termék kel útjára helyi használatra és nemzetközi exportra, a világ minden részére. Ma 120 ország vásárlóihoz juthatnak el a minőségi brazil termékek, megismerve így nemcsak a vállalat értékeit, de egy életérzést is.

Mi is, a TRAMONTINA magyarországi képviseleteként a magunkénak érezzük az anyacég által képviselt értékeket, köztük a bolygónk jobb hellyé tételét. Célunknak tekintjük, hogy a termékekkel Te is részese lehess környezetünk megóvásának, a brazil esőerdő megmentésének. Mindezt úgy, hogy közben tartós és elegáns kellékekkel bővítheted konyhai eszköztárad.

Étkezési szokások régen és most

 

Régen, a középkor egyszerű - és olykor komor - világában az emberek is igyekeztek mindent leegyszerűsíteni. A babonáknak nagyobb jelentőséget tulajdonítottak, mint a higiéniának, és ez bizony az étkezésükön is meglátszott. Igen gyakran puszta kézzel fogyasztották el a menü egyes elemeit, és ezen csak Hunyadi Mátyás uralkodása volt képes változtatni.

 

Ő ugyanis behozta az udvarba az evőeszközökkel való étkezés nemes hagyományát. Így már nemcsak keresztelőkkor vagy eljegyzési ajándékként használták az étkészlet egyes elemeit, hanem az evéshez is. Ám van, amit a mai kor is ugyanolyan előszeretettel használ, mint elődeink. Ezek a stílusos és praktikus felszolgálótálak és edények, melyekkel lenyűgözhetjük vendégeinket.

 

Ami pedig a modern illemszabályokat illeti: nálunk nem muszáj mindent megenni a tányérunkból. Az evőeszközök pontos elhelyezésével azonban nem árt tisztában lennünk. Így:

 
  1. Ha keresztbe tesszük evőeszközeinket, azzal azt üzenjük a séfnek: sajnos nem ízlett az étel.

  2. Ellenben, ha vízszintesen, párhuzamosan helyezzük el evőeszközeinket, azzal elégedettségünkről adunk számot.

  3. Amikor pedig egyszerűen csak derékszögben keresztezzük késünket és villánkat, azzal megüzenjük a felszolgálóknak: kérjük a következő fogást.

  4. Esetleg szeretnénk két fogás közt egy kis szünetet? A tányér két szélére téve evőeszközeinket tudathatjuk ezt a pincérrel, aki így nem hiszi azt, hogy maradékot szeretnénk hagyni.

 

Bár ezek a jelzések különösnek tűnhetnek, mégis célszerű őket megtanulnunk. Már csak amiatt is, mert egy elegáns étteremben például könnyen félreérthetik elégedettségünket, ha nem a megfelelően helyezzük el evőeszközeinket. 

 

Beszereznél egy új étkészletet, netán néhány új termoszt? 

 

Rendelési felületünkön mi sem egyszerűbb! Szűrőinkkel nemcsak a termék színét, hanem az árát is kiválaszthatod. Emellett megtudhatod azt is, hogy van-e épp raktáron az adott árucikkünkből - és ha nem, van-e lehetőség az előrendelésre. Élvezd széles kínálatunkat, és válaszd ki belőle konyhád legújabb, stílusos kiegészítőit!

Rendezés: